U PIA Antunovac održana radionica „Mogućnosti financiranja MSP-ova“
6. lipanj 2019.

Dana 5. lipnja u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru Antunovac u okviru projekta Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac KK.03.1.2.01.0012 održana je info radionica „Mogućnosti financiranja MSP-ova“.

Info radionica obuhvatila je više tema zanimljivih poduzetnicima. Radionicu je otvorila direktorica Agencije RODA d.o.o. Nataša Tramišak predstavivši projekt Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac, čija je svrha izgradnja infrastrukture poduzetničkog inkubatora i akceleratora za pružanje stručnih usluga inovativnom poduzetništvu i usluge u predinkubacijskoj i akceleracijskoj fazi poslovanja koje mogu odgovoriti na razvojne potrebe MSP-a. Potom je Davorka Felendeš-Pajcur, djelatnica Agencije RODA d.o.o. sve one koji tek planiraju započeti svoje poslovanje predstavila početne poduzetničke korake kroz predavanje „Osnivanje poduzeća i početak poslovanja“. Predavanje na temu „Knjigovodstvo za poduzetnike“ održala je Roberta Hampovčan, vlasnica obrta za knjigovodstvo i poslovno savjetovanje AGRO KONZALTING, kako bi okupljenima pojasnila o čemu sve točno moraju voditi računa u svome poslovanju.

Djelatnica Agencije RODA d.o.o. Doris Pavlović uputila je poduzetnike u mogućnosti korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova kroz predavanje „Priprema i provedba EU projekata za poduzetnike“, nakon čega je Maja Mrković, također djelatnica Agencije RODA d.o.o., ponudila savjete za lakše usklađivanje privatnog i poslovnog života kroz predavanje „Žene u poduzetništvu – Kako uskladiti privatne i poslovne obveze?“.

Okupljene je posebno zainteresiralo završno predavanje radionice „Predstavljanje korištenja 3D printera – edukacija o aditivnim tehnologijama“ Luke Naglića iz tvrte Izit d.o.o. Sudionici su najprije kroz predavanje upoznati s aditivnim tehnologijama i mogućnostima korištenja 3D printera te su potom razgledali neke od modela izrađenih na taj način, ali i uživo vidjeli demonstraciju rada 3D printera koji su također dio ponude usluga Poduzetničkog inkubatora i akceleratora Antunovac. Nositelj projekta Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac KK.03.1.2.01.0012 je Općina Antunovac, partner Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. za održivi gospodarski i ruralni razvoj i poticanje poduzetništva.

Povezani članci
Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III
Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III

Opći cilj Poziva je jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz osiguravanje pružanja i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije, komunikacijskog posrednika i videćeg pratitelja. Poziv se financira u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Prioritetne osi 2 Socijalno uključivanje, investicijskog prioriteta 9.iv Poboljšanje pristupa pristupačnim, održivim i visokokvalitetnim uslugama, uključujući usluge zdravstvene skrbi i socijalne usluge od općeg interesa te specifičnog cilja 9.iv.2 Poboljšanje pristupa visokokvalitetnim socijalnim uslugama, uključujući podršku procesu deinstitucionalizacije.

Natječaj za tip operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – ulaganja u skladišne kapacitete za krumpir
Natječaj za tip operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – ulaganja u skladišne kapacitete za krumpir

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana 20.7.2020. godine Natječaj za tip operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – ulaganja u skladišne kapacitete za krumpir

Mogućnost za mobilnost u volontiranju
Mogućnost za mobilnost u volontiranju

Na području mobilnosti volontera od velikog je značaja dugi niz godina bila Europska volonterska služba (EVS) namijenjena mladima. Europska komisija pokrenula  je EVS 1996. godine, a provodio se sve do 2018. godine, kad je na snagu stupio program Europskih snaga solidarnosti koji je obuhvatio i nadogradio Europsku volontersku službu, uz naglasak na komponentu solidarnosti.

Objavljen poziv „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu
Objavljen poziv „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava dana 10.7.2020. godine objavilo je otvoreni (trajni) poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) „Pronađi me!“ – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu, koji ima za cilj provedbu aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih NEET osoba.