Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija, faza I.
16. travanj 2019. @13:56:18

Otvoren je Poziv „Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija, faza I.“ koji je usmjeren na unaprjeđenje kvalitete medijskog izvještavanja o ranjivim skupinama i podizanje razine javne svijesti o njihovim pravima. Pozivom će se financirati aktivnosti jačanja kapaciteta medijskih djelatnika (novinara) te proizvodnja i objava programskih sadržaja medija namijenjenih povećanju vidljivosti ranjivih skupina.

Za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru ovog Poziva na dostavu projektnih prijedloga osigurano je 15.000.000,00 kuna. Najmanji iznos zatraženih bespovratnih sredstava može biti 450.000,00 kuna, a najviši iznos zatraženih bespovratnih sredstava može biti 1.400.000,00 kuna, a udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100% prihvatljivih troškova. Rok za prijavu je 17. lipnja 2019. godine. Više informacija dostupno je na mrežnim stranicama Europskih strukturnih i investicijskih fondova:

https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/mediji-zajednice-potpora-socijalnom-ukljucivanju-putem-medija-faza-i/

Povezani članci
Otvoren LIFE natječaj za 2020. godinu
Otvoren LIFE natječaj za 2020. godinu

Europska komisija otvorila je natječaj za program LIFE za 2020. godinu. Natječaj će biti otvoren do srpnja za konceptne sažetke koji se prijavljuju na potprogram Okoliš, odnosno do listopada za projektne prijedloge koji se prijavljuju na Klimatske aktivnosti.

Vlada RH donijela mjere za pomoć gospodarstvu
Vlada RH donijela mjere za pomoć gospodarstvu

Dana 2. travnja 2020. Godine, Vlada RH održala je 222. sjednicu u Nacionalnoj i sveučilišnoj biblioteci u Zagrebu, na kojoj su donesene mjere za pomoć gospodarstvu, koje je narušeno krizom uslijed epidemije COVID-19.

HZZ Izmjene i dopune NOVE mjere COVID-19 Potpora za očuvanje radnih mjesta
HZZ Izmjene i dopune NOVE mjere COVID-19 Potpora za očuvanje radnih mjesta

Jučer su na sjednici Upravnog vijeća HZZ-a usvojene Izmjene i dopune Uvjeta i načina korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2020. godini, temeljem kojih:  Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19)

Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela  o Domovinskom ratu za 2020.
Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu za 2020.

S ciljem očuvanja stečevina i ublažavanja negativnih posljedica Domovinskog rata kroz poticanje stvaranja audiovizualnih djela o Domovinskom ratu, Ministarstvo hrvatskih branitelja dana 5. ožujka 2020. godine objavilo je Javni poziv za sufinanciranje projektnih prijedloga produkcije i postprodukcije audiovizualnih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2020. godini.