ico

Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu za 2020.

Nalazite se ovdje: Home » Javni poziv za sufinanciranje audiovizualnih djela o Domovinskom ratu za 2020.

S ciljem očuvanja stečevina i ublažavanja negativnih posljedica Domovinskog rata kroz poticanje stvaranja audiovizualnih djela o Domovinskom ratu, Ministarstvo hrvatskih branitelja dana 5. ožujka 2020. godine objavilo je Javni poziv za sufinanciranje projektnih prijedloga produkcije i postprodukcije audiovizualnih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2020. godini.

Zahtjev za sufinanciranje mogu podnijeti pravne osobe i obrti registrirani za proizvodnju audiovizualnih djela i upisani u odgovarajući registar u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU te nezavisni producenti/ice, zajednički s redateljima/icama, sa scenarijem za koji su stekli autorska prava ili potpisali rezervaciju tj. opciju s autorom/icom, u svrhu snimanja audiovizualnog djela.

 Jednom projektu je po ovom Javnom pozivu moguće odobriti najviše do 120.000,00 kuna, uključujući i taj iznos za jednu fazu produkcije ili post produkcije audiovizualnog djela o Domovinskom ratu, a jedan podnositelj može prijaviti samo jedan projektni prijedlog.

Javni poziv otvoren je od 05. ožujka do 03. travnja 2020. godine.

Više informacija na poveznici.