ico

Više od 50 poduzetnica Istre, Slavonije i Banovine na cjelodnevnom zajedničkom programu u Glini

Nalazite se ovdje: Home » Više od 50 poduzetnica Istre, Slavonije i Banovine na cjelodnevnom zajedničkom programu u Glini

Poduzetnice Istre, Slavonije i Banovine održat će u subotu, 13. travnja, u Hrvatskom domu u centru grada Gline Aktivni dan poduzetnica sa svrhom povezivanja te solidarnog kupovanja proizvoda i usluga naziva „Lobbying for Shopping“ otvorenog za sve građane i posjetitelje Gline. Aktivni dan prilika je za uzajamno jačanje suradnje na dobrobit udruženih žena poduzetnica, njihovu promidžbu i prodaju proizvoda i usluga.

Cjelodnevni program započet će okupljanjem poduzetnica u Hrvatskom domu i prijemom kod gradonačelnika grada Gline Stjepana Kostanjevića, suorganizatora okupljanja hrvatskih poduzetnica u Glini. Za svoje gošće, domaćini su pripremili bogat cjelodnevni program od upoznavanja s poviješću Banovine, obilaska grada, predavanja i razmjene iskustava.

Inicijativa je to Udruge poduzetnica Banovine na čelu s predsjednicom Slavicom Crnković da cjelodnevnim programom ugoste poduzetnice iz Istre, udružene u BPW Klub Pula na čelu s predsjednicom Alidom Perkov, i poduzetnice iz Slavonije udružene kroz projekt „Ženska perspektiva“ Udruge za razvoj poduzetništva Perspektiva iz Lipika na čelu s predsjednikom Tomislavom Lneničekom. U okviru Aktivnog dana održat će se i okrugli stol na temu „Žene u gospodarstvu“ s ciljem promicanja i unapređivanja poduzetništva i poduzetničke kulture poslovnih žena i   poduzetnica,  poticanje žena u prihvaćanju edukacija, profesionalnog usavršavanja te na  korištenje svojih radnih sposobnosti i inteligencije u vlastitom napretku kao i provođenje zajedničkih društvenih akcija. Bit će obuhvaćene i teme davanja jednakih mogućnosti i statusa ženama u gospodarskom, društvenom i političkom životu bez diskriminacije.  Promoviranje prijateljstva, suradnje i razumijevanja među poslovnim ženama i širenje pozitivne poduzetničke klime posebno naglašava Slavica Crnković u ime poduzetnica Banovine te dodaje „važno je poticanje žena u ostvarivanju i prihvaćanju vlastite odgovornosti prema lokalnoj i nacionalnoj zajednici”.

Udruga za razvoj poduzetništva
“PERSPEKTIVA”
Predsjednik udruge
Mr.sc. Tomislav Lneniček dipl.ing.
HR – 34551 LIPIK Vukovarska 10/6
M. +385 (0) 98 803 211
T./F. + 385 (0) 34 474 026
www.perspektiva.hr
Mr.sc. Dragica Karajić
Voditelj projekta “Ženska perspektiva”
Udruga za razvoj poduzetništva „Perspektiva“
E-mail: dragica@perspektiva.hr
Mobitel: +385 (0) 98 214 510
Skype adresa: Dragica_108