ico

Objavljen poziv na dostavu projektnih prijedloga “Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.”

Nalazite se ovdje: Home » Objavljen poziv na dostavu projektnih prijedloga “Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.”

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

U okviru Poziva financirat će se aktivnosti koje za cilj imaju osnaživanje i rast društvenih poduzeća kroz jačanje kapaciteta, održivosti i konkurentnosti s posebnim naglaskom na poticanje zapošljavanja. Isto tako, namjerava se poticati razvoj društvenog poduzetništva kroz financijske potpore razvoju poslovanja i jačanju kapaciteta subjekata koji planiraju svoje poslovanje uskladiti s društveno-poduzetničkim načelima.

Prihvatljivi prijavitelji ovog Poziva ovisno o skupini su:

Skupina 1

Postojeća društvena poduzeća/društveni poduzetnici koja ispunjavaju uvjete iz definicije poduzeća iz Uredbe br. 651/2014 te ispunjavaju 3 kriterija utvrđena Strategijom razvoja društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2015. do 2020.

Skupina 2

Postojeći pravni subjekti koji svoje poslovanje žele transferirati na društveno poduzetništvo ili novoosnovani pravni subjekti koji žele započeti poslovanje prema društveno poduzetničkim načelima, odnosno provedbom projekta planiraju obavljati gospodarsku djelatnost i postati društveni poduzetnici prema kriteriju br. 2 utvrđenim Strategijom.

Za ovaj Poziv na raspolaganju je ukupno 100.010.000,00 kuna. Najniži iznos potpore za Skupinu 1 može biti 500.000,00 kuna, dok je najviši iznos potpore 2.000.000,00 kuna. Za Skupinu 2 najniži iznos potpore može biti 400.000,00 kuna, a najviši  1.200.000,00 kuna. Intenzitet potpore je 100%.

Krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je 31. prosinca 2020. godine.

Više o informacija o Pozivu kao i natječajnu dokumentaciju možete pronaći na: https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/poziv-na-dostavu-projektnih-prijedloga-jacanje-poslovanja-drustvenih-poduzetnika-faza-i/